1.recepte- TOMĀTI-KABAČI-LĒCAS
vajadzēs:
kabači 1-2gb
tomāti 6-10gb
sīpoli 2-3gb
lēcas dzeltenās 1/2glāzi
ķiploki 3-5daivas
sāls 1tk
kurkuma 1/2tk
sinepju & sīpolu sēklas kopā 1/2tk
kukurūzas milti 1ēk
augu eļļa vai gijs 1-2ēk
medus 1ēk
krējums pēc vēlēšanās
zaļumi
pagatavošana:
Aplej tomātus ar verdošu ūdeni, tūdaļ nolej, noplēš mizu.
Sagriež.
Uz pannas gijā vai eļļā cep sasmalcinātus sīpolus,
pēc pāris minūtēm pievieno medu, saspiestu ķiploku, sāli, kurkumu, sinepju un sīpolu sēklas.
Kad sīpoli kļuvuši mīksti, pievieno sagrieztus kabačus. Apcep pāris minūtes, pannai uzliek vāku, sutina 5min.
Pievieno sagrieztus tomātus. Sulu, kas radusies griežot,
var pievienot pēc vēlēšanās.
Sutina 5-10min uz lēnas uguns.
Pievieno kukurūzas miltus, samaisa, sutina 3min.
Pasniedz ar krējumu un zaļumiem.
No comments:
Post a Comment